tirsdag 15. februar 2011

Hvorfor ble det sånn?

Hvis dere blir i mitt ord, da er dere i sannheten mine disipler. Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten vil sette dere fri.
Joh 8,31-32


Herre...jeg vet at du ser meg og kjenner meg ut og inn. Du kjenner mine tanker, mine følelser og mine lengsler.
Herre...du sier at hvis jeg blir i ditt ord, skal jeg kjenne sannheten og denne sannheten vil sette meg fri.
Jeg føler meg ikke fri Pappa. Men det vet du...jeg kan ikke skjule noe for deg...
Ja...selvom jeg skammer meg over det så må jeg innrømme at jeg kanskje føler meg litt sviktet. Men den følelsen velger jeg å ikke dvele ved...for jeg vet at det er en løgn satan har plantet i mitt indre. Løgnen om at jeg ikke er verdig din kjærlighet eller andres kjærlighet. Løgnen om at jeg er håpløs. Og at framtida vil være som nå.
Jeg er utslitt Gud. Jeg klarer ikke å jobbe mer. Hva vil du med meg? Hva er meningen med dette? Hva er din hensikt? Er dette kjærlighet? Er dette kjærligheten du gir din prinsesse?

Herre, jeg forstår ingenting. Ikke vanskelig å innrømme. Men jeg vet at du er den jeg elsker. Du er den jeg vil leve for. Du er mitt eneste håp. Du har gitt meg ditt ord som er mat og næring. Som gjør at jeg ikke gir opp selv i ett stummende mørke.
Jeg kjenner at jeg lever Herre. Jeg kjenner at selvom det gjør vondt har du lovt meg framtid, håp, frihet og legedom for alle sår. Da er jeg så naiv at jeg tror deg for det. Din trofasthet for meg og mitt liv til nå har vært så stor. Hva du vil med dette, det forstår jeg ikke. Men du gjør alt i kjærlighet til dine elskede barn. Så jeg må nok utvide mitt begrep av hva som er kjærlighet.

Takk for historien om kjære Josef i Bibelen. Har vært viktig for meg nå. Josef ble forkastet av sine brødre og solgt. Han gikk gjennom masse motgang da han kom til Egypt. Men vet du hva? Det ble til frelse for hele hans slekt og for oss idag. Vi stammer jo fra disse forfedrene. Hadde ikke Josef gått gjennom det helvete, så hadde ikke vi vært på vei til himmelen idag. Spesielt.

Gud, du er en god Gud! La oss tro det også på de tøffe dagene, og gi deg ære selvom troen møter motstand.
Takk Jesus! Du er rå!

2 kommentarer:

  1. Så sant Iris!! Besøkte Mor Theresa sitt arbeids/bo sted i Kolkata India. Ble veldig rørt da jeg leste på en plakat at etter Mor Theresa kom til Kolkata og startet tjenesten sin,opplevde hun et mørke/ tung følelse/ følelse. Det stod også at ingen ting tyder på at den forlot henne gjennom den livslange tjenesten. Med andre ord stolte hun på Gud midt i det vanskelige go ble til uendelig stor velsignelse for 1000 vis av mennesker. Vi er ikke lovet solskinnsdager, men en Gud som alltid er der tross være følelser.. Ofte utvikler vi oss mest i de vanskelige periodene. som pastoren i kirken her sa: Det er kun i mørket at vi kan se stjernene. Er ikke det vakkert!!

    SvarSlett
  2. Jo...må ha vært sterkt å ha gått i hennes fotspor. Hu er litt av ei dame!!
    Og at det bare er i mørket man kan se stjerner? Fantastisk bilde og fantastisk sannhet!
    Savner deg Vera! Men Gud er like nær i Nepal som i Norge!

    SvarSlett