tirsdag 1. mars 2011

Kunne nesten se tomheten i bikket hennes...

Jeg har hørt noen si at øynene er hjertets speil...Og det tror jeg på!

Menneskers øyne gjenspeiler glede, sorg, lengsel, tomhet, frykt, håpløshet, forvirring, fred.....

Satt på bussen i stad og så en jente som jeg nesten kunne kjenne hvordan hadde det. Tomheten lyste ut av henne...
Fikk så vondt inni meg...det jaget som driver mennesker idag...jaget etter å fylle denne tomheten...etter å få ett lykkelig liv...jaget etter å bli perfekt på alle omeråder i livet.

Og der satt jeg og gledet meg over Jesus og lengtet etter han og hans tilstedeværelse i mitt liv. Hvorfor kan jeg ikke bare skrike ut at JESUS ER SVARET PÅ ALT DU JAGER ETTER, JESUS VIL FYLLE TOMROMMET I HJERTET DITT! DU HAR TRODD AT EN PERFEKT KROPP, EN GOD JOBB, ALKOHOL ELLER "DEN STOR KJÆRLIGHETEN" VIL GJØRE DEG LYKKELIG! MENS SANNHETEN ER AT TOMROMMET VIL VÆRE DER HELT TIL DU TAR IMOT JESUS OG FÅR FRED MED GUD!

Og det absurde er, som en vis dame sa det...Vi skal jo alle(de som er frelst) snart bli opprykket, så hvorfor ikke begynne å bli litt frimodig? Hva er det egentlig jeg driver med? Rundt meg er det drøssevis av mennesker som går i retning helvete, og det får meg ikke til å bli frimodig engang? Gud har en hel del jobb å gjøre med meg....og det er trygt og herlig å vite at en allmektig Gud former meg etter sånn han ønsker jeg skal være.

Jeg kjente en gang på den tomheten, jaget og meningsløsheten!
JESUS HAR FYLT TOMROMMET, GITT MEG NYE TING Å LENGTE ETTER OG Å VENTE PÅ FRA HERREN I STEDET FOR Å PRØVE Å SKAPE DET SELV OG JESUS ER MENINGEN MED LIVET! INGEN ER SOM HAN! INGEN!

Du er verdig min lovsang og la mitt liv bli deg til ære!

2 kommentarer:

 1. Så sant Iris! Hva er det vi holder med når vi med knusende ro kan bare la folk få være i fred og ikke en gang deler hemmligheten vi har fått del i med dem? Som talern i kirken sa sist søndag: Noen ganger lurer jeg på om jeg gjør alt for lite. Jeg blir jo ikke forfulgt. Det står i bibelen at de som tror skal bli forfulgt...

  SvarSlett
 2. hehe...godt sagt! Har tenkt på det samme. det står vi skal bli forfulgt men hva er denne tidens forfølgelse? Kanskje det dreier seg mer om utfrysing, få ødelagt sitt rykte, ta radikale valg som utfordrer andre kristne o.l.
  Jeg tror at mye av det det dreier seg om er at livet en lever skal være så utfordrende at man er fullstendig avhengig av Guds nærvær. Ellers er det svært vanskelig å holde seg nær til han. Mange som blir forfulgt får en tro som oss andre bare kan drømme om og opplever Gud så nær at de nesten kan ta og føle på han.

  Og en annen ting...å være en Jesus etterfølger er ikke for pyser. Det har det aldri vært og det vil det aldri bli. Han vil ha alt, hjerte, ånd og sjel.
  sinnsykt utfordrende, men det står at sannheten skal sette fri. Sannheten om at Jesus er alt man trenger i enhver situasjon. La oss ikke ruge på dette faktum. det er så mange som trenger han!

  Og kjære Vera, du vet hva dette dreier seg om. du står jo midt oppe i det, med sterke nedbrytende krefter på alle kanter og fremmed språk og kultur.
  Men husk påskebudskapet.
  Han vant over selve døden, han overvant døden. Han kan også gjøre ødelagte og forherdede hjerter myke og bringe lys der alt er mørkt. Husk at Jesus er med deg i ditt arbeid. Han lever i deg og gjennom deg. Om du av og til føler at du ikke gjør nok, så husk at Herren mangedobler det du gjør. En sår, en anne høster, men Herren gir vekst.

  Herren være med deg og nær deg!

  SvarSlett