mandag 3. juni 2013

Ser du meg ikke...eller bryr du deg ikke?

Lenge siden jeg har skrevet her.
Men ikveld tok jeg motet til meg.

Jeg lever ikke, men eksisterer.
Venter på at livet skal føles overkommelig å leve...
Hjertet mitt lengter etter livstegn fra min Far..fra han som sa han aldri skulle forlate meg.

Kan jeg stole på Gud?
Hva med alle løfter i bibelen og alt jeg har blitt lovt?
Hvorfor er livet mitt en eneste slagmark?
Hvorfor ser du ikke at jeg trenger at du hjelper meg å bære mine byrder Jesus?
Hvor er du?

Jeg er lei av at alle sier at ting kommer til å bli bra eller at Gud kommer til å gripe inn.
Hjertet mitt er så knust og ødelagt...troen min har virkelig fått kjørt seg...

Og det jeg sitter igjen med er...Hvem er du Jesus? Når jeg sitter her nå og troen min er mer en byrde enn en hjelp?
Hvorfor skal det være verdt å leve med deg da?

Når er nok nok?
Venter du på at jeg skal gi opp Jesus? Det har jeg gjort for lenge siden...nå er det eksistere det dreier seg om.

Hvor mye skal jeg plages før jeg kan få fred?

Jeg har lyst å idag beundre og hedre alle de som har gått foran meg og de som også i denne stund er i nød og opplever at Gud er fjern...at han har sviktet...
Jeg vet hvor mye styrke som kreves for å ikke gi opp. Hvorfor mener alle at man skal klare å holde ut? Hva tar de oss for liksom?
Er det mørkt så er det mørkt. har man ikke håp...så hvorfor fortsette å leve?

Jeg vet ikke hva jeg hadde sagt til en som hadde kommet til meg og sett fullstendig mørkt på livet sitt. Jeg har enda ikke funnet noe som virkelig lindrer. Noen ganger er man trøstesløs....man finner ikke ro noe sted.


Grunnen til at jeg deler mine hjertesukk er at jeg vil at mennesker skal oppleve at de ikke er alene, og at dette er mitt liv med Gud. Det er virkelig tøft. Det oppleves som ett mareritt...kunne ønske jeg bare kunne våknet...
Men det er livet...

28 kommentarer:

 1. Veit ikkje heilt kva eg skal skriva, det var i alle fall ein vond tekst å lesa! Det er ikkje så enkelt når ein tvilar slik, og i tunge periodar verkar det som om Gud er fråværande. Men han er der! Ein god klem til deg, frå meg som tilfeldigvis dumpa inn her. Du skriv godt om tru og tvil, du er tøff!

  SvarSlett
 2. Utrolig viktig at vi våger å være ærlig med disse sidene av livet og trosvandringen også.
  Jeg vet at du i hodet vet Gud er der, men at i hjertet føles det ut som han er milevis avsted. Jeg vet at du lengter etter gledessangene, men at hjertet er fylt med tårer og sukk. Det ser mørkt ut og du ønsker bare at lyset skal skrus på umiddelbart og at alt det tunge, vonde og såre forsvinner i et knips. Jeg forstår... og jeg vet du vet at du er på valg. Er den Gud som har gjort så mye for deg og som du har opplevd så mye sammen med virkelig verdt å elske å gi sitt liv for?

  Jeg vet at om jeg sier han er der og med gjennom elver og vann så kommer det bare et sukk, de sier så men det føles ikke slik... og jeg vet at hold ut, gi ikke opp føles nesten mer deprimerendes enn oppmuntrendes å høre... men likevel er det det valget du har, vil du stole på Gud de neste fem minuttene også? Den neste timen? Den neste dagen?

  Kjære, gode flotte deg, det er ikke du som skal være sterk å holde ut, Gud er den sterke, vi innrømmer vi trenger hjelp og noen ganger er det hvert femte minutt vi må be om styrke... Jeg vet det er pyton og at det føles mer ut enn du kan klare, men jeg vet at det er mulig fordi Gud aldri svikter oss. Vit at du er i noens hjerte og bønn, og jeg vet det er andre enn meg også som vi tenke og be spesielt for deg framover. Skulle ønske du kunne fått en real klem på ordentlig, men vi får klare oss med en KJEMPEKLEM her. Du er fantastisk og selv om det er vanskelig å tro er det fantastisk mye godt foran deg. Gud har ingen begrensninger for alt det gode han ønsker du skal oppleve her i livet, men han trenger også å forberede deg, styrke deg og passe på at det er hos ham din avhengighet, tillit og styrke er.

  Minsten min er like overrasket hver gang jeg sier dette: Jeg er like glad i deg om vi har en god dag eller en kranglete dag, slik er det med Gud også, han er like mektig, nådig og kjærlig om vi merker hans nærvær eller ikke. Klem igjen til gode, flotte deg, du er dyrebar!

  SvarSlett
 3. Hei kjære deg!

  Det er så vondt å lese det du skriver og skulle ønske jeg hadde noen trøstende ord å gi deg. Jeg kan bare si at jeg gråter og ber for deg hver eneste dag, at Herren skal hjelpe deg gjennom det vonde og at du skal få kjenne at Herren er nær. Jeg vet at han er der, også vet jeg at du en gang vil kunne se deg tilbake og se at han var der - selv om du ikke kjenner det nå...

  Jeg stiller meg bak Cecilie sine ord over, jeg føler hun klarer bedre enn meg å oppmuntre og vise vei - og så vet jeg at hun er så sterkt prøvd selv!

  Gud velsigne og bevare deg kjære søster i Herren!

  SvarSlett
 4. Kom akkurat inn på bloggen din og det var jammen meg bra! Fant trøst i det du skriver, og samtidig håp. Har selv vært veldig nede i det siste, føler jeg snakker til en vegg når jeg ber og det virker som Gud har liten tid. Jeg vet ikke hva det er du sliter med, men du skal vite at til og med kaninen min brydde Gud seg om! Han helbredet en liten kanin for min skyld! Gud bryr seg, bare ha tro. Kaninen min hadde en svær betent klump over hele høyre siden. Han kunne verken spise eller gå. Han satt helt stille i et hjørne og jeg kunne lukte sykdom av han. Jeg var fast bestemt på at han ikke kunne forlate meg enda, og sa tydelig til Gud at: I morra når jeg kommer ut til kaninen min, skal han være frisk som en fisk.

  Neste dag satt han og spiste fra skålen sin og hele kaninen var livlig og glad. Den betente klumpen var allerede på vei vekk. Dette bønnesvaret tenker jeg alltid tilbake på når jeg føler Gud "svikter".

  Ha tro! Jeg håper du blir bedre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så nydelig at Gud helbredet kaninen din. Og at du fikk noe ut av å lese mine hjertesukk.
   Tror ikke det var tilfeldig.
   Jeg heier på deg. Må Gud nok en gang minne deg på at han er nær!
   iris

   Slett
 5. Det er virkelig uforståelig at noen må ha så mye vondt. Jeg ber for deg. Må Gud velsigne deg. Jeg har ikke noen gode ord til trøst. Bare at vi har en Gud som vet hva lidelse er og som lider med oss. Varm klem fra meg

  SvarSlett
 6. Kjære deg - jeg vil bare gi deg en god klem og si at du er i mine tanker. Og bønner. Jeg håper det går noe bedre - og at du kan gå en fin sommer i møte. Jeg tror du blir båret....selvom du ikke ser det, eller opplever det sånn - så bærer han deg. Gjennom alt. Varm klem til deg, min venn.....

  SvarSlett
  Svar
  1. takk nydelige du. God sommer til deg og!!

   Slett
 7. Jeg beundrer ærligheten din, og måten du evner å oppmuntre andre på det området du selv synes er tøffest akkurat nå. I det ene svaret ditt over der du sier "må Gud nok en gang minne deg på at han er nær!" Det viser hva du tror på, hva du lengter etter, hva som betyr mest, og ditt eget hjertesukk. Den sammen bønnen ber jeg fra hjertet mitt over deg! Klem fra meg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk! åhh...hvor jeg lengter etter det...

   Slett
 8. Ble minnet om deg, så måtte bare innom og legge igjen en klem.

  SvarSlett
 9. Lurer på hvordan det er med deg....tenker på deg. Mange klemmer din vei <3

  SvarSlett
  Svar
  1. hei...her er ting på vei oppover sakte men sikkert...jeg begynner å se litt lys...men livet har tatt en helt annen vending enn jeg regnet med...
   hva med deg?

   Slett
 10. Innom igjen...tenkte på deg igjen....og håper det går fortsatt sakte oppover.
  Ville bare ønske deg en fin desember...Håper forresten se deg blogge igjen når du er klar for det. Men ta den tiden det tar. Håper du kjenner Gud er med deg i dagene - og at Han leder deg skritt for skritt. Hold fast! Tenker på deg - og du - ønsker deg en velsignet førjulstid.
  ps. ser over her at du har spurt hvordan det er med meg, og det har jeg helt glemt svare på - men det går opp og ned. Jeg har lite krefter for tiden grunnet sykdom som kommer og går...men jeg har tro på fremgang (jeg er en superoptimist ;))... Mange klemmer til deg

  SvarSlett
 11. Kjære du!
  Det er ingenting som rører meg så djupt som når noken er så djupt og sårt ærlege som du har vore. Vondt å sjå at du må ta mot til deg. For meg er dette eitt av dei sterkaste vitnesbyrda om tru!-det å ikkje berre ovanfor seg sjølv,åleine,men ovanfor andre våge å stille spørsmål ved livet og Gud. Ville berre seie til dag ,at Gud tåler det!!! Når du les Jobs bok og Salmane,ser du kva Gud tåler. Han forstår,og let seg ikkje avvise eller avfeie ved våre ord og tankar. Eg trur faktisk han likar det. Du vil være ærleg,uansett om du risikerer å tape ansikt. Det er vel ganske sterkt,eller? Du er i godt selskap. Paulus er også ærleg. Han skriv om angst ,søvnløyse og vanskar han har i livet sitt.Beundrar slik dei som beskriv livet med stor L,på godt og vondt!!
  Jesus snakkar mykje om Sannheita,og at den gjer oss fri.
  Trur at det er veldig viktig å være sanne . Det er en god grunn for Jesus å bygge si sanning på. Dersom vi berre lever på høge bekjennelsar,og nektar alle følelsar å sleppe til,vil det bli stor avstand mellom tru og liv. Hurra for det levde livet! Hurra for deg!! Takk for at du spreier lys rundt deg. Eg er ikkje redd for tankane dine! Eg ser kor du elskar Jesus. Eg ser at Han held på å lage ei Oase i ørkenlivet ditt.
  Ikkje vær redd i mørket. Gud seier at der ligg skattar gøymde:)
  Han seier også at mørkret aldri vert for mørkt for han! Han har sjølv vore i den mørkaste natta,og kjent dødskreftene i seg. Han vann,og du vil vinne,fordi han vann.Ta vare på deg sjølv og den skatten du har og er! Eg gler meg til å lese meir om deg. Heiar på deg!!!! Søsterhelsing

  SvarSlett
 12. Kjære Søster i troen!
  Fant bloggen din i dag pga.navnet: "Jesus er svaret".
  Takk for din ærlighet, - du er God!
  Jesus ser deg, og har slått følge med deg:-)

  Sender noe jeg skrev for en stund siden:

  Se lyset!


  Jeg forstår ikke Herre, -
  Du har sagt at plagene våre,
  og sykdommene tar du.
  Og de samme tegn og under som du gjorde,
  Skal også vi gjøre.
  Har du lurt meg?
  Er det noe feil med meg?
  Menigheten vår, - vi fikser det liksom ikke?
  Svar meg Herre!
  - - - - - - -
  Mitt barn, -
  jeg er alltid hos deg.
  Hold deg nær til meg,
  Så skal jeg holde meg nær til deg.
  Du forstår stykkevis og delt, -
  Og når du holder deg nær til meg, -
  Viser jeg deg noe nytt, -
  jeg vil vise deg glimt fra meg, -
  hver eneste dag, -
  Selv på din mørkeste dag.
  Se på lyset. -
  Jeg er lyset!
  - - - - - - -
  Herre du har sagt at ditt ord er en
  lykt for min fot og et lys for min sti.
  Hm…
  Takk for svaret, - Herre!
  Ditt ord lyser opp på veien, -
  Slik at jeg ser det jeg trenger, -
  for å gå videre.
  ---------

  Kanskje til deg, - morgenandakten i går: http://radio.nrk.no/serie/morgenandakt/dmpt02024813/12-12-2013

  MinstBror

  SvarSlett
 13. "Jesus er svaret"-bloggen, - "måtte jeg igjen" innom i dag.
  Fordi du som har den, har noe helt spesielt å gi.
  Fordi du har noen helt spesielle gaver du har fått.
  Fordi Gud er god, - samme hvor vanskelige dagene er.
  Du og Paulus har noe felles, - "Plager".
  Min nåde er nok for deg, var svaret Paulus fikk når han ville bli kvitt plagene.
  Og da gir Gud den styrken som behøves til all god gjerning. (2.Kor.12,9)
  Dine opplevelser, din omsorg, din tro, din tvil, - hele DEG, - Ønsker Gud fortsatt å bruke.
  I Guds omsorg, -
  I ferdig lagte gjerninger, - når "tiden er"...
  I "riktig" tid. (Min erfaring er at Gud har bedre tid, enn det jeg har).
  MESTEREN ER GLAD I DEG OG VELSIGNER DEG, -
  Fordi DU ER DEG!
  Takk for den omsorg som merkes i det du skriver:-)

  Vet ikke om du er her???
  Men Gud er hos deg.
  Herren Velsigne Deg og Bevare Deg
  Herren la Sitt Ansikt Lyse over Deg og være Deg Nådig!
  Herren Løfte Sitt Ansikt mot Deg og Gi DEG FRED!
  (4.Mos.6,24-26)
  Og Herren velsignelse til din mann! - Nok til alle som vil ha!

  Fikk bare lyst til å minne deg på noe av det du har skrevet, - Du skriver så BRA, - en nådegave fra Herren, - tilpasset og levert til DEG:

  Jesus skilte seg ut.
  Jesus møtte mennesker der de var, på gater, torg....
  Jesus møtte syndere med nåde og tilgivelse...
  Jesus elsket sin Far og søkte han i bønn stadig...

  Det er i Jesu fotspor vi skal gå....spor som det vil koste oss ALT å gå i. Han vil at vi skal gi han alt...hele hjerte...hele sjelen...hele kroppen...hele livet-fortid-nåtid og framtid...

  Så er spørsmålet...er du/jeg villig?
  --------
  Takk for tanker og utfordringer! - Hilsen MinsteBror:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for gode og oppmuntrende ord fra deg. Det skal jeg ta med meg og det gir meg oppmuntring til å ta fatt på skrivinga igjen.
   Håper du får en fin juletid. Gud velsigne deg

   Slett
 14. Takk! - for tilbakemelding som gjør godt å lese.
  Fantastisk å lese det du skriver, - Gud hjelper.
  Lykke til med skrivinga.
  Kos DEG, - med Guds velsignelse i julehelgen.

  Hilsen MinsteBror

  SvarSlett
 15. Ønsker deg Guds velsignelse og fred i julefeiringen!

  SvarSlett
 16. Godt nytt år til Deg,
  og de rundt Deg.

  Nå har vi lagt 2013 bak oss:-)
  Guds godhet "banker" på døren Din.
  La oss slippe inn noen stråler av Guds godhet, -
  Hver dag i 2014.
  :-)

  1.juledag begynte jeg å skrive i bloggen - http://hjemveien.blogspot.no/

  Jeg gleder meg til å se "lysglimt" fra Deg dette året, - de fins.
  "Når det er mørkt - da syns lysglimtene godt, - i det mørke"
  I salme 139 leser vi om "mørket som er som lyset for Herren"
  Og at Guds tanker for Deg er helt fantastiske.

  Gud vil gi Deg en velsignet fremtid!

  MinsteBror

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord fra deg!! Jeg ønsker å la lyset slippe til i en tung tid...
   varme hilsener

   Slett
 17. Kjære du! Er innom deg mest kvar dag for å sjå etter livstegn frå deg:),og ber for deg!
  Velsignar deg med håp og framtidstru i dette nye året. Gi ikkje opp!
  Du er så verdifull!!! Varm klem frå ei av ei som held handa di,og heiar på deg:) Sol

  SvarSlett
  Svar
  1. tusen takk for ord som varmer. Det gir mot til å fortsette å skrive....
   Gud velsigne deg i massevis!!

   Slett