torsdag 26. april 2012

Rettsak

Jeg skal skrive noe nå som jeg har vært veldig i tvil om jeg bør legge ut. Men jeg klarer ikke å la vær. Jeg har sett endel på rettsaken i forhold til 22juli og Anders Behring Breivik. Jeg har nesten ventet på at jeg skal kjenne hatet. Men det har jeg ikke. Før ville det meldt seg ganske kjapt(før Jesus fikk flytte inn) Men når jeg sitter å ser på så ser jeg på den tiltalte og jeg kjenner omsorg for han. Jeg syns han ser sliten ut og vi vet alle at det vi ser er ett skall. Han er ett menneske som alle oss andre, men for han gikk det veldig galt. Det kunne like gjerne vært meg. Jeg får vondt av han. Jeg tror ikke Jesus hvis han traff han hadde tenkt at han fortjener ikke annet enn dødsstraff eller livsstid. Jeg tror Jesus hadde satt sine kjærlige øyne inn i han og lyset fra hans øyne ville smeltet hjerte hans og angeren over det han hadde forårsaket ville kommet fram. Men på tross av alt han har forårsaket, ville Jesus sagt at han kunne bare ta imot og tro på han og alt han hadde gjort ville være glemt. Ingen flere menneskeliv på samvittigheten. For Jesus betalte prisen for det han og alle andre hadde gjort på korset for 2000 år siden. Det er tilgivelse det. Ingenting kan bringe tilbake de tapte livene eller tryggheten i landet vårt. For terroren rammet og den har satt spor. Dype spor. Jeg tror på en god Gud. Jeg tror at for han er det like galt å ta 77 liv som å baktale eller si en hvit løgn. La oss ikke glemme det. Som en Jesu etterfølger kan jeg ikke la hatet overmanne meg selvom jeg gjerne skulle gjort det. Jeg har til slutt lyst å si at jeg vet at Jesus kan trøste og hjelpe dem som har mistet noen i dette og han kan til og med gi nåde til å tilgi. Kanskje han er den eneste som kan gi denne nåden...for det er ikke lett å tilgi. (Jeg har bare lyst å understreke at jeg ikke ønsker å dømme noen hvis det er sånn det oppfattes. Målet mitt er å lufte tanker. Om det er hevn vet jeg ikke. Det er det bare Gud som vet. Men noen ganger kan det virke sånn. Jeg er veldig ydmyk ifht dette innlegget fordi jeg ikke får helt fred, men jeg tror jeg lar det ligge.)

2 kommentarer:

 1. Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Dette var sterkt å lese. Alt jeg vet er at når alt kommer til alt er det Gud som skal dømme - ikke oss mennesker. Og den dagen tror jeg vi får oss mange overraskelser. Du er tøff, syns jeg, skriver rett fra hjertet - og lever med Jesus så sterkt. Nydelig det. Ønsker deg en fin dag min venn - og takk for skjønneste kommentar hos meg, det varmet!! :)) GOD klem til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er helt sant. Ingen av oss har mandat til å dømme. Jeg ønsker bare å dele tanker som har dukket opp. Og mitt mål er ikke å dømme noen. Mitt poeng er at tilgivelse handler om å minnes uten å hate. Og dit tror jeg det er få av oss som har kommet enda. For det er en grusom handling. Men jeg kan ikke holde tilbake det faktum at hadde tiltalte tatt imot Jesus hadde alt dette vært glemt. Det er vår Gud. Hvilken kjærlighet! Nydelige du...var vanskelig å legge ut innlegget, men målet var bare å skape litt nye tanker for jeg liker ikke det mediene serverer.
   klem

   Slett