torsdag 12. januar 2012

Er vi villige til å dø fra oss selv?

Lenge siden jeg har skrevet her.
Det som slår meg på starten av dette året er at jeg kjenner meg veldig heldig.
Jeg er så takknemlig for den veien Gud har ført oss på selvom den har vært lang og til tider uutholdelig.
Men det er en som aldri har sluppet eller forlatt oss, han er den samme uansett.

Jeg kjenner at Herren jobber mye på innsiden min. Han renser og leder meg inn i helt nye ting. Jeg kjenner at hjertet mitt blir mer og mer fremmed for meg. Det oppleves som Gud selv planter sine lengsler og planer i mitt hjerte. Og ikke minst hans kjærlighet. Jeg kan liksom ikke bare ignorere menneskene rundt meg lengre. Noen ganger oppleves det sterkere enn andre. Som at jeg nesten får ta del i personens smerte og får kjenne hvor høyt Gud elsker vedkommende.
Det er vakkert å ligge på dreieskiva og bli formet slik det behager Jesus! Men fy flate, det er mye motstand. Mye motstand.
I bibelen står det at man må dø fra seg selv. Hva vil det si å dø fra seg selv? Jeg tror det dreier seg om å overgi seg fullt og helt til Jesus, koste hva det koste vil. Da mener jeg ånd, sjel og kropp. Sin fortid, nåtid og framtid. Å dø er en ubehagelig opplevelse og for meg har det vært en lang vei og veien fortsetter videre, ingen tvil om det. Man må dø fra sine egne mål og tanker, framtidsplaner og visjoner. Jesus blir Herre! En Herre er en man adlyder uansett, og hvis ikke får det konsekvenser. Jeg tror at hadde jeg valgt å ta riktige valg hele tiden hadde veien for meg vært mye kortere. Men jeg er seig. Mye har jeg villet holde fast ved.
Men når man får smake og se Guds godhet, så vil det jeg har som jeg tviholder på, regnes for søppel i forhold til hva Herren har for meg. Halleluja!

Gud har en fullkommen plan for meg, og for deg. En plan som er langt over det du kan forestille deg.
Gud talte til meg for en stund tilbake og fortalte meg at ha ikke kunne fortelle meg alt som ligger foran fprdi jeg ikke ville være istand til å bære det. Så stort ville det være!! Det er heftig.

Og vet du hvorfor jeg skal få oppleve det? Jeg tror at den eneste grunnen til det er at jeg akter meg selv som ingenting uten Jesus. Jeg er ingenting uten Jesus, min elskede Jesus. Og det er bare Guds nåde som har skapt dette i meg, ikke egen kraft!
Jeg tror det er en del av Guds plan at vi skal være 150% avhengige av Den Hellige Ånd, og leve ledet av han. Det koster. Man kan bli bedt om å gjøre "crazy" ting, men Guds kjærlighet til denne verden er så stor. Han elsker hvert enkelt menneske så høyt. Og han lengter etter at vi som tilhører Jesus ikke holder tilbake men er frimodige og deler hva han har gjort i våre liv.

Jesus er svaret! Han er virkelig det!

3 kommentarer:

 1. Dette var en herlig blogg, og jeg er så gla jeg fant den!! Fortsett å skrive, du skriver nydelig. Jeg syns det er så flott med mennesker som deler fra livet :) Takk. Jeg legger meg til som følger, håper det er i orden. :)klem fra Spirea

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Så herlig at den kunne være til glede for deg. Den er viet til Gud og Hans Hellige Ånd i meg. Håper du kan få mye glede av den. Jeg har tro på å dele livet sånn det er, usminket og ekte. Det er det mennesker trenger idag!
   Og vi trenger hverandre.

   Har lest litt på bloggen din og du facinerer meg. Føles som jeg har funnet en søster...hehe. Og vi er jo søstre.
   Du skal vite at jeg bryr meg virkelig om deg og gleder meg til å følge med hva Gud legger på ditt hjerte!

   Husk: Ingenting er umulig for Gud. No limits!

   klem Iris

   Slett
  2. Så nydelig, nå ble jeg rørt! :) Ja, vi er jo allerede søstre - faktisk :) Så nettopp du hadde kommentert på bloggen min, og jeg måtte tørke en tåre. Så oppmuntrende du er! jeg gleder meg til å følge med deg også. Herlig at du vil følge med hos meg og. Må du ha en velsignet uke, Iris! Klem fra Spirea :)

   Slett