søndag 19. oktober 2014

La følelsene få slippe til- det er en vei til liv og helse!!

Jeg har i mange år fryktet mine følelser og særlig de følelsene som jeg ikke helt klarer å kontrollere.

Har vært så spennende å gå i terapi og forstå hvor mye livskraft som ligger i å annerkjenne ALLE følelsene sine og slippe de til sakte men sikkert. Frykten er ofte helt uberettiget og ofte er det verste som kan skje ikke så farlig i det hele tatt.

Jeg har av en merkelig grunn satt veldig høyt å kunne beherske meg i alle sammenhenger. Idag kjenner jeg hvilken gave det er å la tårene komme eller sette ord på når jeg syns noe er urettferdig. Det er som om jeg har oppdaget en kilde til liv.
For å bare svelge unna alt som kan skape konflikt, kan i verste fall føre til depresjon. Depresjon er jo ofte ett tegn på at man har lukket mange følelser sine inni seg og rettet dem mot seg selv- og ikke de eller det som de var rette mot.

Hva tenker du om følelseslivet ditt? Kjenner du at du tør å la følelsene få rom og sette ord på dem?

Jeg har en lang vei å gå...merker at jeg fortsatt liker ulike masker....masker som viser meg som vellykket og "jeg har det bra".
Men hvor er jeg idag? Hvor langt har det fått meg?

Jeg kjente behovet for å ta en storrengjøring i livet mitt og våge å annerkjenne det som fantes inni meg. Det er mye jeg ikke er stolt av , men det er allikevel meg.

Ønsker deg en god uke. og utfordrer deg til å kjenne etter om du er ærlig med deg selv i ulike situasjoner, eller om du bare svelger kameler for å ikke skape konflikter!

6 kommentarer:

 1. Fint å "titte innom" deg dag :-)
  "Det er som om jeg har oppdaget en kilde til liv" skriver du :-)
  Ja, kanskje bare å leve livet som det er, som den vi er skapt til å være :-)

  Det minner meg om da jeg "skulle bløffe" å svare at jeg har det bra,
  og så forsto jeg at "jeg har det bra" :-)

  Tankene rundt "den hendelsen" i denne linken, om du vil:
  http://hjemveien.blogspot.no/2014/02/takk-jeg-har-det-bra-i-gar-bestemte-jeg.html

  God helg!
  Herren velsigne DEG!

  MinsteBror-KLEM

  SvarSlett
 2. Kjære fine deg, så fantastisk ærlig og godt skrevet innlegg! :) Og så fint å være innom deg igjen. Jeg tipper mye har skjedd i ditt liv siden sist, jeg har ikke vært innom en eneste blogg i min laaange pause, men jeg håper det stadig går litt oppover? Har tenkt mye på deg. Virker iallefall som du er i en prosess og at mye skjer der inni hjertet ditt :) Jeg har det bra, blitt mamma igjen og har det travelt, men elsker denne tiden :) Ville innom deg for å ønske deg en nydelig jul....og la deg vite at du var tenkt på :) klem klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å høre fra deg Spirea!! Savnet bloggen din. Her er det opp og nedturer som før.
   God jul til deg og dine kjære!!

   Slett
 3. Innom med en stor klem til deg - og med et ønske om at 2015 skal bli et seiersår for deg! Må Gud velsigne deg og lede deg i alt du tar deg til, og jeg håper du finner mer og mer glede i livet du lever :) du er bra! god klem til deg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Må bare si at det betyr masse...håper på det samme!! Ett forsiktig håp!! Elsker å lese nye innlegg fra deg!! Gojenta...
   må Gud velsigne deg i massevis og din kjære familie!! Husk at du er gull verdt!!

   Slett