torsdag 25. oktober 2012

Why???????

Det er mye jeg ikke forstår og jeg vil så gjerne forstå.
Jeg vil så gjerne vite hvorfor.
Jeg kunne ønske jeg visste meningen med det Gud tillater rundt meg, i eget liv og i andres liv.

Jeg er sliten og veldig mett av alt dette. Hva venter jeg på?Tror jeg liksom at redningen min kommer dalende fra himmelen? Hvorfor holder jeg ut fra en dag til en annen? Hva er det som får meg til å la vær å gi opp?

Hadde jeg kunnet velge er det ingen tvil om at jeg kunne ønske jeg slapp å kjempe mer. Hva kjemper jeg for? Kommer livet noen gang til å bli bedre? Jeg har ikke tro på det egentlig. Men allikevel så fortsetter jeg.

Jeg har faktisk ikke noe annet svar enn at menneskers bønner holder meg oppe midt i dette. Jeg tror at jeg blir båret av bønner, og at hadde det ikke vært for de, hadde jeg kanskje ikke vært her idag. For meg er det å tenke på at jeg kunne vært borte blitt så naturlig fordi det har vedvart så lenge. Men allikevel ønsker jeg å tro at Gud aldri ville tillate at jeg dro hjem til han så tidlig.

Har ikke hatt lyst til å skrive dette, men det er min blogg og da bestemmer jeg!
Tenk å leve for Jesus, og allikevel ønske å komme til himmelen fordi livet her er så vondt og vanskelig?
Syns du det er rart at jeg kjenner meg forvirret...

Jeg har ikke annet valg enn å tro at det kan komme noe godt ut av dette. Jeg er DRITTLEI og syns alt dette er forferdelig urettferdig.
Eller er det urettferdig?

Hva om Jesus...som ser langt inn i framtiden ser at denne tiden gjør noe med meg som ingenting annet kunne gjort? Hva om Jesus akkurat nå gjør sitt verk i meg og utruster meg for sin tjeneste? Hvem har sagt at alt ska føles så himla godt? Hvem har sagt at det er lett å følge Jesus?

Så blir da spørsmålet...syns jeg fortsatt det er verdt å tro på Gud etter alt dette?
Og svaret er ja. Jeg tror Gud er den samme som han alltid har vært. Jeg tror han elsker oss alle sammen og ønsker å ha en kjærlighetsrelasjon til hver enkelt.
Jeg tror at han kan velge deg eller meg for å skape en forskjell i historien.

Selvom det er mye av Guds ord jeg ikke har erfart, så betyr ikke det at det ikke er sannheten! Sannheten er at Jesus er veien, sannheten og livet, også for meg!!

12 kommentarer:

 1. Kjære søstra mi. Det er veldig gripende å lese det du skriver om dine spørsmål og frustrasjoner. Jeg kan ikke sette meg fullt inn i hvordan du har det, men jeg lider med deg, og jeg håper virkelig at mine bønner for deg kan være med å bære deg igjennom. Halleluja for at Gud har plantet en sterk tro og visshet i ditt hjerte. Gleder meg til å flytte nærmere deg, så jeg kan ta en tur i ny og ne:) Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk. Dere er herlige mennesker med hjerter fulle av kjærlighet. Takk for at dere ber for oss. Er ikk så lett for Anders heller. Og for all del, bare si fra hvis vi kan bidra i flytting/oppussingsprosess. Gla i deg vennen

   Slett
 2. Kjære Iris!

  Jeg har bedt helt spesielt for deg siden du postet dette innlegget i går. Jeg har også spurt Gud: Why???? i forhold til de prøvelsene du må gjennomgå. Men i dag kom plutselig bloggernavnet ditt så klart for meg: "Jesus-er-svaret" og den den kjente kjære sangen fra Andraè Crouch med samme tittel: "Jesus is the answer". Denne sangen hørte jeg første gang på 70-tallet da jeg var ung og opplevde ensomhet og mistilpasning i livet. Senere har nettopp denne sangen gitt meg mye oppmuntring og mening opp igjennom livet, særlig når ting har vært vanskelig.

  Chorus:
  Jesus is the answer, for the world today,
  Above Him there's no other,
  Jesus is the way.3x

  Verse One:
  If you have some questions
  In the corners of your mind,
  Traces of discouragement,
  The piece you cannot find,
  Reflections of your past,
  Seem to face you everyday,
  But this one thing I do know,
  That Jesus is the way.


  Verse Two:
  I know you've got mountains,
  That you think you cannot climb,
  I know your skies are dark,
  You think the sun won't shine,
  But in case you don't know,
  That the word of God is true,
  Everything he's promised,
  He will do it for you.

  Må Gud velsigne og bevare deg. Ønsker deg en god og fredful helg!


  SvarSlett
  Svar
  1. wow..den sangen er virkelig sterk. Tusen takk.
   Den skal jeg ha med meg videre!!
   Takk Ingar!!

   Slett
 3. Heisann skjønningen!
  Har tenkt og bedd for deg siden jeg leste innlegget ditt i går. Det er enkelte ting som stadig har kommet tilbake når jeg tenker på deg og det er at vi spør ofte hvorfor, men kanskje vi burde bli flinkere til å spørre hvordan? Vi finner ofte ikke svar på våre hvorfor, men vi kan hvile i tillit til at Gud har oversikten og kontrollen, at han elsker oss med en evig kjærlighet og bare vil vårt beste. Mens vi ser på det i et kortere perspektiv, ser Gud hva som er best i det lange løp. Kanskje skulle vi heller spørre, hvordan kan jeg gå gjennom dette med løftet hode og fast tro? Jeg vet det er vanskelig, jeg er der jeg også, men jeg vet også at Gud er trofast.

  Mange ganger skulle vi ønske Gud viste oss veien ut øyeblikkelig, men når vi får vandre ett skritt om gangen blir vi både prøvet i vår villighet til å stole på Gud, samtidig vil vår tro styrkes fordi vi for hvert skritt som tas er avhengig av Gud. Et frustrerendes sted å være til tider, men egentlig et velsignet sted...

  En gang jeg sukket til Gud om hvor lenge skal det går før det snur fikk jeg fort tilbake: "Det snudde ved Golgata jenta mi!"

  Jeg skulle ønske jeg kunne ta byrden din, men jeg vet at hva du sier er sant; Gud vil skape noe vakkert, dyrebart og evig i deg i den tid du er oppi nå. Om vi føler at vi ikke makter mer, er Gud sterk nok til å bære oss videre på veien. Vi får hvile i hans armer og finne trygghet og styrke i hans kjærlighet.

  Må Gud gi deg en dyp og styrkende hjerteopplevelse av hans stor kjærlighet for deg. DU er hans elskede datter, og ingenting du gjør (eller ikke gjør) kan få han til å elske deg mindre- han elsker deg med hele sitt hjerte. Du er elsket og dyrebar.

  Kjempeklem til deg
  ~ Cecilie ~

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Cecilie. Tusen takk for svar fra deg med oppmuntring og trøst. Herlig det med at du fikk høre at det snudde ved Golgata...det er så sant!!

   Og det å spørre hvordan er ett godt råd. Jeg kommer ingen vei med å spørre hvorfor, men klarer allikevel ikke å la vær å prøve å forstå. Men det å spørre hvordan setter meg også i en vanskelig posisjon fordi da må kampviljen være der. Vil jeg kjempe for å komme igjennom eller er jeg så sliten at jeg nesten har gitt opp?
   En ting er sikker, og det er at jeg vet at du er prøvet og at du har erfart hans trofasthet. Du har kommet igjennom mye og hjertet ditt er så vakkert. Det stråler mot oss. Gud har lagt noe spesielt i deg. Og det er trøst til meg å vite at denne tiden kanskje ikke er forgjeves, men at han kanskje også kan gjøre ett verk i meg.

   Takk for at du er du!!
   klem iris

   Slett
 4. Kjære fine deg! Leste dette innlegget da det ble postet, bestemte meg for å tenke på hva jeg skulle svare før jeg gjorde det - og nå ser jeg at jeg ikke har svart i det hele tatt. Jeg ser du har fått mange fine svar allerede, og jeg må si jeg håper du har det litt bedre nå enn da du skrev dette innlegget...
  Jeg tenker mye på deg - og ber for deg så ofte jeg husker - og jeg vil du skal vite at jeg også har vært der. Hvorfor Gud, hvorfor meg, hvorfor nå, hvorfor dette...Det er så lett å stille det spørsmålene. Om du klarer, min venn, så spør heller "hvordan, Gud, hvordan skal jeg komme videre, ut av dette, hvordan skal jeg se en hensikt.." osv - for ordet "hvorfor" suger kreftene ut av oss, er så negativt ladet - mens "hvordan" bærer håpet i seg..Om du skjønner hva jeg mener her...For meg ble det en stor oppdagelse da min veileder sa dette til meg...og jeg har prøvd å kutte ut hvorfor-ordet siden den gang..
  Kjære deg -ønsker deg en fin uke - full av Guds omsorg og velsignelser. GOD klem til deg

  SvarSlett
  Svar
  1. takk!! Hvordan er fylT av håp så skal ta det med meg!!
   Håper virkelig du har gode dager og vennen min!

   Slett
 5. Ønsker deg alt det beste og Guds velsignelse:)

  Vil anbefale en fin undervisning på nett som jeg selv har hatt stor glede og nytte av, nemlig bibelundervisning.com :)

  SvarSlett
 6. Innom med en klem - og med et ønske og en helg full av gode timer og minutter..
  Tenker på deg og har nettopp bedt en bønn for deg <3 Du klarer dette!! klem klem

  SvarSlett