fredag 14. september 2012

Ikke helt fornøyd med meg selv, gitt!

Det har vært en spesiell tid for meg nå.

Dagene har vært vonde, lange og til tider forferdelige.
Jeg er ikke den som går rundt å klager. Men jeg har kjent hvordan selvmedlidenheten har sneket seg innpå meg. Det oppleves som det kommer en tanke. For eksempel at det er urettferdig at andre kan jobbe og ikke jeg. Også kommer jeg inn i ett tankemønster der jeg tenker at jeg blir urettferdig behandlet og at jeg hadde fortjent noen gode dager nå.

Pararellt med det så leser jeg Jobs bok. Og jeg tenker med meg selv at jeg har det godt. Han ble ribbet for alt nesten. Selv hans egen kone gikk imot han. Og Gud tillot satan å prøve Job. For satan mente at så lenge Job var velsignet så var det ikke vanskelig for han å tro på Gud, men hvis satan fikk lov til å ødelegge noen av velsignelsene, så ville Job vende Gud ryggen.
Job gjorde ikke det. Men han sier at han kunne ønske han aldri var født. Da har du det ikke godt. Når du kan få deg til å tenke sånn.

Har du noen gang tenkt det? At du kunne ønske du hadde sluppet å bli født? Kanskje har du opplevd forferdelig mye vondt, og er redd for om du klarer å leve med alle disse sårene?

Jeg har selv erfart, uten å være stolt av det, at jeg lett kan se på meg selv som ett offer. Og derav selvmedlidenheten. Disse tingene er ikke bra for sinnet mitt.
Jeg har ett ønske om å heller tenke at Gud har kontroll. Han vet hvor mye jeg er i stand til å bære. Han vet at jeg er utrolig sliten. Han vet hvordan min framtid vil bli. Jesus lever gjennom meg. Derfor kommer det ikke bare an på det lille jeg orker, men han vil bære meg og verne meg mot det onde rundt meg.

Jeg skal være så ærlig å innrømme at jeg mange ganger har ønsket å få slippe å leve. Jeg syns ofte ikke hverdagen er verdt å leve for. Jeg er ikke tilfreds med sånn det er.
Men hvis jeg lytter til hjertet mitt, vet jeg at jeg kan utrette noe helt spesielt. Gud har gjort ett stort verk inni meg på veldig kort tid, og tenk hva han kan gjøre hvis jeg blir her mange år til?
Noe som jeg også har lyst å oppmuntre deg med er at alle må vi utrustes, ellers ville vi ikke passet inn i den planene han har for oss.

Jeg skal love deg jeg lengter etter frihet og glede. Jeg lengter etter å sove en god og lang natt uten vonde drømmer. Jeg lengter etter å ta en hard treningsøkt. Husker ikke sist det skjedde. Jeg lengter etter å sitte i en stol uten å plages av nakkestivhet. Jeg lengter etter å kjenne overskudd.

Men noe jeg virkelig lengter etter, ikke bare for egen del men for mennesker jeg kommer til å møte, JEG VIL LÆRE DEG Å KJENNE JESUS. KJENNE DITT HJERTE FOR DI RUNDT MEG. GLEDE MEG TIL Å HENGE MED DEG. BARE FYLLES AV DIN KJÆRLIGHET SÅ STERKT AT DET RENNER OVER.

6 kommentarer:

 1. Kjenner meg godt igjen i det meste her... jeg vet det er liten trøst, men det vil bli bedre. En dag vil du se denne tiden i et annet lys, du vil oppleve at det gryr av dag og at etter vinter kommer vår. Gud lover at de som sår med tårer skal høste med jubelrop.

  Vi er utrolig velsignet som ikke trenger å gå alene gjennom disse tidene, Gud er alltid nær, Gud er alltid med, Gud er alltid sterk nok til å bære oss- og han harkontrollen og oversikten. I hans tid vil han løfte deg ut av dette, og inntil da vil han gi deg hva du trenger for å stå igjennom.

  Du er ikke alene, vi er mange som vet og forstår at det er utrolig tøft, vanskelig og sårt- og vi vet også at Gud er trofast. Vi føler oss kanskje ikke så heldige, menvi er velsignet som får stå i en posisjon der vi ikke kan annet enn å sette vår lit til Herren og vente på hans utfrielse og mirakel.

  Kjempeklem til deg,
  må helga bli fyllt med øyeblikk der livet kjennes godt ut og må du bli overøst med gode ord og varme klemmer. Du er verdifull!

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi...det var mange gode ord og til stor oppmuntring. Jeg vet du er en som forstår. Og det betyr enormt at du gir håp. Og helt enig med deg, vi er utrolig heldige som har Jesus med gjennom alt. Han er alltid trofast.
   Tusen takk. Har hatt noen gode dager nå.
   Guds fred til deg gode gode du!!!

   Slett
 2. Som Bestemor sa: Gleder kommer:)

  God helg, skjønne:)

  SvarSlett
 3. (postet en kommentar i helgen, men den kom visst aldri frem...).

  Jeg har gått et par dager og grunnet på hvordan jeg kunne sende en oppmuntring til deg på dette innlegget. Fra de mange innleggende dine har jeg oppfattet deg som en sterk kristen som har lagt hele ditt liv i Herrens hånd, men så har du fått noen prøvelser som er svært tunge å bære...

  Mens jeg tenkte på deg og din situasjon kom jeg over Salm. 10 fra en gammel bibelleseplan, v. 1 "Hvorfor, Herre, er du så langt borte, hvorfor skjuler du deg når folk er i nød"? Jeg leste videre og kom til v. 14: "Du ser både ulykke og sorg, du ser det og tar det i din hånd". Jeg ville bare minne deg på at Herren ser det! Jeg leste videre og kom til Salm. 23. Jeg ønsker bare å dedikere disse 6 versene til deg og din situasjon. Les dem om igjen og om igjen og la Herren fylle ditt sinn!

  Ønsker deg en god dag og Herrens velsignelse over dagene som kommer!

  broderhilsen Ingar

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ingar. Det betyr mye at mennesker rundt bryr seg og forstår. Det kan noen ganger oppleves som han ikke ser meg, men jeg vet jo at han gjør det. Jeg elsker Jesus høyt, og han har virkelig forandret meg. Aldri mer den samme!! Wow...det er både på godt og vondt...for en spennende vei sammen med han!

   Guds velsignelse til deg!!

   Slett